Din guide til Europas vakreste land

Webby!s Italia-guide - tips om italiensk mat, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Calabria og Basilicata

Det er mye å se på i Calabria (blant annet hovedstaden Reggio Calabria), men vi anbefaler likevel en tur på strendene og langs sjøen: Besøk Tropea, Soverato, Scilla, Diamante og Roseto Capo Spulico.

http://italia.webby.no/db/fileupload/tropea.jpgNoen steder har fått ros for sine rene strender, som Costa Viola, Costa dei Gelsomini, Riviera dei Cedri og Costa degli Dei.

Maratea (i Basilicata-regionen) er et velkjent turistmål for badeglade turister. Vakre klipper omringer flotte strender, men det kan bli trangt om plassen om sommeren.

Hovedstaden i Basilicata, Matera (altså ikke Maratea) oppe i fjellene, er kjent for sine spesielle steiner, som har gitt byen plass på Unescos verdensarvliste.

Både Calabria og Basilicata er relativt uberørte av norske turister, mens italienerne vet å benytte seg av disse stedene i sommerferien. Det kan være noe tungvint å reise hit på grunn av fulle veier og få flyplasser, så tog er greit for å komme frem. Deretter kan leiebil være nyttig vil du utforske de mange naturperlene langs kysten.

Mer om Basilicata

Utskriftsvennlig versjon

Flere artikler

 1. Calabria og Basilicata 15.04.2008


  Finn et perfekt hotell i Italia

  Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
  Sponsede lenker

  Mer reisestoff

  Regn om valuta


  Privacy Policy