Din guide til Europas vakreste land

Webby!s Italia-guide - tips om italiensk mat, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Jobb i Italia

http://italia.webby.no/db/fileupload/siena.jpg

Å lete etter jobb i Italia, uten å først ha sikret seg den hjemmefra, gjøres litt lettere ved at man har krav på å få utbetalt dagpenger i Italia dersom man er arbeidssøker. Nav har flere gode tips på sin nettside.

Du kan lete etter jobber i Italia på hjemmesiden til Eures, selv om de her vanligvis har flest annonser for jobber i det tysktalende Sør-Tyrol. Du kan likevel her finne masse god og nyttig informasjon om det å flytte og arbeide i Italia.

Ved å bruke siden til Europass får du tips om hvordan gå frem med hensyn til praktiske saker.

Når du er fremme i Italia bør du ikke forvente de samme tjenester fra den offentlige arbeidsformidlingen som du kanskje gjør fra NAV. Der er kommunale ”centri per l`impiego” (tidl. ”collocamento di lavoro”), som formidler enkelte typer jobber, men har i hovedsak mer statistiske oppgaver som registrering, databasehåntering og fordeling av kurs. For å finne det nærmeste deg, se på arbeidsdepartementets nettside.

Du bør ikke henvende deg til private formidlere da disse ofte bare gir deg annonser fra aviser og blader. Å finne jobb er en jobb du må gjøre selv. Finn ut når jobbannonsene pleier å stå i lokalavisen, eller se på nettet. Det er flere gode portaler med annonser, selv om du straks ser at enkelte ikke er seriøse.

Mange av de internasjonale vikarbyråene og arbeidsformidlerne begynner å få filialer i hele Italia (som Manpower og Stepstone), så du kan faktisk også på deres sider finne stillinger i Italia.

Du bør også vite at i Italia ikke er vanlig å sende ut brev om at søknaden er motatt, og det kan gå svært lang tid før du hører noe fra bedriften. Mange i Italia bruker dermed anbefalinger, ”raccomandazione”, for å sørge for at søknaden blir sett. Er den som anbefaler deg i en god økonomisk, politisk eller sosial posisjon, vil dette bidra til at du får jobben.Finn et perfekt hotell i Italia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy