Din guide til Europas vakreste land

Webby!s Italia-guide - tips om italiensk mat, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Studere i Italia

http://italia.webby.no/db/fileupload/david.jpgDen aller enkleste måten å studere i Italia på er å følge de etablerte utvekslingsprogrammene Erasmus og Leonardo da Vinci. Det kan også hende at din skole har spesielle avtaler med utvalgte skoler i Italia, og da må du forhøre deg med studieveilederen din.

Studenter innen fag som kunsthistorie, arkeologi, antikken og liknende kan få korte perioder med kurs på det norske instituttet i Roma. Enkelte fag arrangerer også turer hit, eller du kan leie hybel ved å søke på forhånd.

Ønsker du å studere italiensk er det er rikt tilbud av private skoler og mer langvarige universitetskurs. Mest kjent i Italia er Università degli Stranieri di Perugia. Vil du bare ta et kort kurs mens du er på ferie, anbefaler vi deg å forhøre deg med andre som har studert ved skolene. Det er ikke alle som er like seriøse. Se også siden til det italienske kulturinstituttet i Oslo.

Hvor skal jeg bo?

Det er ikke alltid så lett å finne seg et sted å bo i Italia når man er student. Det er ikke som i Norge at studensamskibnaden reserverer hybler til utlandsstudentene, i hvert fall er dette ikke vanlig. Det er derimot vanlig at universitetene og skolene har egne kontorer som formidler hybler og leiligheter. Du bør være klar over at ofte innebærer dette å bo hjemme hos eldre damer eller enslige menn, og finner du et kollektiv er det store sjanser for at man her tilbyr ”posto letto”. Det er rett og slett en sengeplass, altså at man deler rom med en annen person. Har man nok penger kan man selvfølgelig lett finne eget rom. Sjekk på skolen din og oppslagstavlene. I de fleste byene er der også annonser i avisene. Ligg unna annonser hvor menn leter etter personer som kan lære dem engelsk i bytte mot lavere husleie.

Noen nettsider som kan hjelpe deg med å finne studieprogrammer og utvekslinger er:

Studentorget

ANSA

Det italienske kulturinstituttet

Ung.no

Det kan være en del praktiske ting å ordne før du drar, som adresseforandring, økonomi, forsikringer og pass/oppholdstillatelse. Glem ikke å sjekke at du har et avklart forhold til:

Lånekassen

NAV

NOKUT

Har du spørsmål om å være student i Italia kan du sende en mail til artikkelforfatteren Audun Urke, som selv har bodd og studert i landet. Epost: audun.urke(a)gmail.com.Finn et perfekt hotell i Italia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy