Din guide til Europas vakreste land

Webby!s Italia-guide - tips om italiensk mat, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Flytte til Italia

http://italia.webby.no/db/fileupload/ara coeli.jpg

Drømmen til mange er å pakke de 10 tonnene med unyttige saker man har og flytte til Italia. Da bør du først huske på alle tingene som du må gjøre før du drar, så finne deg bolig og så kanskje en jobb.

Flytter du til Italia for godt er det mange formelle ting som må gjøres overfor likningskontor, folkeregister og NAV Trygd. Det er også en god idè å tenke gjennom økonomiske sider som å ha konto i Norge eller i Italia (eller begge), forsikringer og personlige ting som familiebånd, karrieremål, realistiske forventninger og liknende.

Det å finne seg plass å bo kan være en liten utfordring. Utleiemarkedet er noe trangere enn vi er vant til fra Norge. Der er mange eiendomsmeklere og formidlere, som de fleste tar seg betalt av leietaker for å ”bytte telefonnummer” med utleier. Det er ikke alltid at det å henvende seg til disse gir de beste boligene etter prisklassen du ønsker.

Skal du derimot kjøpe er du nok nødt til å ta kontakt med meklerne, selv om mange ikke liker å benytte seg av dem pga prisnivået. Det er litt papirarbeid som skal gjøres i Italia ved kjøp av bolig, og da er mekleren nyttig å ha. Vi anbefaler også å ta kontakt med en advokat som kan overse hele prosessen, for har du først kjøpt en bolig, er det ikke sikkert du har mange rettigheter etterpå. Språk blir dermed en viktig faktor her: velg noen som snakker god engelsk. Det sies gjerne at utenlandske agenter er med på å drive prisen opp, siden selger fort da kan se muligheten til å tjene noe ekstra (utlendinger kan tidvis oppfattes som rike).

Det er derimot andre fordeler med å henvende seg til for eksempel nordmenn som fungerer som formidlere i Italia. Og legg til side alle tanker om hva du skal gjøre på eller hvor fint det er der du vil bo. Det er best å være kritisk og analytisk helt til du har signert kontrakten. Et annet tips er å aldri kjøpe (eller betale depositum på) leiligheter eller hus som ikke er ferdigstilte.

Noen aktuelle lenker

Den offisielle turistsiden for Italia er ENIT.

Det kan være nyttig informasjon også det det italienske utenriksdepartementets nettside for innreise og ferie til landet.

Den italienske ambassade i Oslo (Inkognitogt. 7, 0258 Oslo, Tlf.: 2255 2233) har ikke noe eget turistkontor. Men Enit har et kontor i Sverige.Finn et perfekt hotell i Italia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy