Din guide til Europas vakreste land

Webby!s Italia-guide - tips om italiensk mat, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Terracina og Sabaudia - Italia

http://italia.webby.no/db/fileupload/circeo.jpg

Langs kysten, mellom Roma og Napoli, finner du disse flotte småstedene.

Terracina har lenge vært et kjent reisemål for nordmenn som ønsker å kombinere en tradisjonell fiskelandsby med muligheter til å hurtig dra til Roma på ekskursjoner. Landsbyen ligger i en fjellside, med vakre smug og nær tilgang til strendene. En tur til Roma er obligatorisk, og både busser og tog kan benyttes.

Fjellet Circeo, som også er nasjonalpark, dominerer horisonten. I tillegg til å kunne spasere helt opp på toppen for en fantastisk utsikt, kan du utforske dens fine grotter via sjøveien. Landsbyen San Felice Circeo er delt i to, med en hektisk handlegate nede på sletten, mens den eldre bydelen med flotte utkikktspunkt ligger i fjellsiden.

Nord for Circeo finner du Sabaudia. Denne byen er resultat av Mussolinis urbanisme, og sjarmerer med sin planlegging og struktur. Her finner du også en milelang sandstrand, et yndet mål for (gjerne velstående) romere og latinere som i helgen er på jakt etter rent badevann.

Gaeta er noe større, og ligger sørover fra Terracina. Hit kommer også italienske turister fra Roma og Latina, tiltrukket av den berømte Sperlonga-stranden.

Tog er gjerne det raskeste transportmidlet her, forutsatt du finner en avgang som passer. Veien langs kysten har høy ulykkestatistikk, så kjør forsiktig.

Mer informasjon:

Terracina, Sabaudia og Gaeta



Finn et perfekt hotell i Italia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:




Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy