Din guide til Europas vakreste land

Webby!s Italia-guide - tips om italiensk mat, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Assisi og Perugia - Italia

http://italia.webby.no/db/fileupload/Assisi.jpg

Oppe i fjellene i Umbria-regionen finner vi to steder det fint går ann å besøke på en dagstur. Assisi er jo verdenskjent på grunn av helgenen Frans, som startet sin munkeorden (fransiskanerordenen) basert på fattigdom, fred og toleranse. Basilica di San Francesco er på Unescos verdensarvliste, og beklageligvis ble deler av det vakre taket ødelagt av jordskjelv. Det er også mange andre vakre og viktige kirker i byen, som alle kan nås til fots. Underveis er det flere anledninger til kjøp av suvenirer. Selve Assisi ligger i en åsside, så du må ta buss opp fra togstasjonen på sletta.

Perugia er gjerne kjent for to ting i Italia: sjokolade og universitetet for utlendinger som lærer seg italiensk. Men kunsten og arkitekturen her er nydelig, for Raffaels lærer, Perugino (Pietro Vannucci), kom herfra, og han har utsmykket blant annet deler av Palazzo dei Priori. Få også med deg San Lorenzo, som er domkirken, og det fine Galleria Nazionale med verker fra middelalder og renessanse. Skal du til Assisi eller Perugia innebærer det som regel et togbytte i Foligno, i hvert fall om du kommer sørfra.

Mer om Assisi og PerugiaFinn et perfekt hotell i Italia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy