Din guide til Europas vakreste land

Webby!s Italia-guide - tips om italiensk mat, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Steder å besøke - Italia

http://italia.webby.no/db/fileupload/Elba.jpg

Det er sannelig ikke lett å bestemme seg for hvor man vil dra i Italia. Selv de minste tettsteder har sin unike historie og sjarme, så det er nesten et luksusproblem å velge reisemål. Det gjør det også vanskelig å generalisere om landsdeler, men grovt sett kan vi dele landet inn i tre deler:

Nord-Italia regnes gjerne som delen fra alpene ned til og med Firenze. Dette er litt flåsete sagt delen som minner mest om Norge med tanke på økonomi og klima. Mye industri og finans er plassert her, og velstandsnivået relativt høyt. Her finner du mange steder å stå på ski, flotte innsjøer og nydelige fjellpartier. I tillegg kommer flere byer med rik historie og kunstskatter i verdensklasse. På den frodige Po-sletten kan du møte en tykk tåke, men også en sterk grønnfarge.

Sentrum av Italia blir ofte regnet for å være området sør for Firenze og nesten ned til Napoli, dominert av hovedstaden Roma. Denne storbyen er det politiske og religiøse sentrum av landet, og har selvsagt millioner av turister hvert år på grunn av romerske severdigheter, barokke kirker og romantiske plasser.

Fra Napoli og sørover, inkludert øyene Sardinia og Sicilia, kalles Sør-Italia. Et mildt klima, mye jordbruk og spennende kultur gjør denne delen til et skattekammer av steder å dra til. Her kan det ofte virke som tiden har stått litt stille i forhold til resten av Italia, noe som gjør det ekstra interessant å ta en tur hit, også for å slappe av.

På tvers av dette skillet må vi også ta med at fjellkjeden Appennini, som deler landet på langs øst-vest, skiller områder som ligger ved to ulike hav. Dette gjør det mulig å kombinere turer på badestranden med gåturer i fjellet, og om vinteren er det gjerne muligheter for å stå på ski helt ned til Abruzzo-regionen.

Vi har egne sider for Roma, Milano, Venezia, Firenze, Napoli og Amalfikysten, og sider om Salento og Sicilia kommer i løpet av våren. På disse sidene vil du gjerne også finne informasjon om steder som ligger i nærheten og i området ellers. Nedenfor presenterer vi kort andre byer og områder som kan være aktuelle reisemål.Finn et perfekt hotell i Italia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy