Din guide til Europas vakreste land

Webby!s Italia-guide - tips om italiensk mat, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Hotell - Italia

http://italia.webby.no/db/fileupload/pavia-castello-visconteo.jpg

Som en vanlig regel finner du de fleste hoteller ved siden av togstasjonen. Noen stasjonsområder kan være ganske lugubre steder, mens du likevel bare et steinkast unna vil finne meget luksuriøse alternativer. Fordelen med å velge et hotell ved stasjonen er at det her som regel er et godt kollektivtilbud, slik at du raskt kommer deg til severdighetene. Vil du bo nær disse, må du regne med et betydelig hopp i pris.

Sesonginndelingen har innvirkning på prisen. Det er dyrest i juli og august, samt til påske og jul. November – april er lavsesong, mens mai og oktober mellomperioder. Det er likevel individuelle forskjeller, så sjekk gjerne på nettet hva nabohotellet gjør i samme uke.

Hotellene i Italia er som regel inndelt i stjerner. Dette går ikke på kvalitet, men fasiliteter. Det vil si at du kan finne et renslig og koselig 2-stjerner herberge til en rimelig penge (men kanskje med fellesdusj), men også en dyr fasade av et hus med trekk og kabeltv som har 3 stjerner. Vær derfor kritisk til mer enn bare denne inndelingen.

Ofte er ikke frokost inkludert i prisen for overnatting, og med mindre du bor et stykke unna bebyggelse er det ingen grunn til å unngå den koselige cappuccinoen og cornettoen med de lokale på stambaren snarere enn å betale overpris på hotellets spisesal.

Skal du til Roma, Napoli, Firenze, Milano eller Venezia? Sjekk ut våre hotellguider for hver by:

Hotell: Andre destinasjoner

Spania

Andre storbyerFinn et perfekt hotell i Italia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy