Din guide til Europas vakreste land

Webby!s Italia-guide - tips om italiensk mat, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Kriminalitet - Italia

http://italia.webby.no/db/fileupload/castel-sant-angelo.jpg

Det er ulike typer kriminalitet i Italia alt etter by og sted, men stort sett er det et rolig land. Det vil si at de verste forbrytelsene som turister kan komme ut for, som ran på åpen gate, voldtekt og blind vold, forekommer relativt sjelden (gitt innbyggertall). Men det forutsetter at man som turist tar forhåndsregler, og utviser en generell og god oppmerksomhet mot omgivelsene.

Som turist vil nok først og fremst komme i kontakt med tyver, og da helst lommetyver. Vær obs på steder med mye mennesker, som buss, tog, stasjoner, turistattraksjoner og smale fortau. Hvis du setter deg ned for å slappe av, så hold vesken tett inn til kroppen. Ikke legg fra deg lommebok, kamera eller liknende på disker, stoler eller benker. I noen tilfeller forsøker lommetyvene (gjerne barn eller ungdom) å forvirre deg med en avis eller postkort, mens andre roter i lommene dine. I Napoli forekommer det ofte at veskenappere opererer fra motorsykler.

Det kan også forekomme tyverier fra hotellrom o.l., og vi anbefaler derfor at du låser inn verdisaker i hotellets safe.

Blir du frastjålet noe, er det best å anmelde dette med en gang. Du kan da gå til politiets hovedstasjon, som i de store byene kalles ”questura”. Dreier det seg om nødstilfeller, er telefonnummeret til politiet 113. Du kan da også ringe de halvmilitære Carabinieri på 112.

Italia blir ofte nevnt som et terrormål av italienske og amerikanske myndigheter, uten at det har forekommet alvorlige tilfeller av internasjonal terror her. Du kan likevel ville merke strenge sikkerhetstiltak på steder som Vatikanet og flyplasser.

Mange forbinder Italia med mafia, men det er ingen grunn for turister å frykte denne. Tilfellene av mafiarelatert vold er som oftest begrenset til mindre tettsteder i områder utenfor Napoli og deler av Sicilia, og da rettet mot spesifikke personer i konkurrerende celler.

Det kan også være at du begår en kriminell handling i Italia, og det er hvis du kjøper av gateselgere og på improviserte markeder. Det er forbudt å kjøpe varer som man bør vite er kopierte fra kjente merker: vesker, cd, dvd, spill, armbåndsur o.l. Politiet er meget oppmerksomme på dette i byer som Milano, Venezia og Firenze, og du risikerer en stor bot.Finn et perfekt hotell i Italia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy