Din guide til Europas vakreste land

Webby!s Italia-guide - tips om italiensk mat, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Leiebil - Italia

http://italia.webby.no/db/fileupload/amalfi.jpg

Å leie bil blir stadig lettere, ikke bare fordi man nå nesten kan gjøre det hjemmenfra på internett, men også fordi aktørene tilbyr mer fleksible ordninger med avhenting og levering.

Alle de store selskapene er representerte i Italia, men da helst i byer. På de fleste flyplassene er det et godt utvalg av firmaer. For hvert sted er det gjerne lokale operatører i tillegg, men så lenge kontrakten er på engelsk (og man leser nøye gjennom den), er det ingen grunn til å velge bort disse. Det er viktig å vite om man har inkludert et antall kilometer eller om disse kommer i tillegg. Vi anbefaler også å forsikre seg for ansvar ved uhell og ulykker som medfører skader på bilen.

Å kjøre i Italia innebærer noen forskjeller fra å kjøre i Norge. Tuting og blinking med lysene betyr som regel at vedkommende mener å ha forkjørsrett (og kommer antakeligvis til å fortsette uavhengig av hva du gjør). Ved lyskryss og inn-/avkjørsler hender det gjerne at biler passerer deg for å stoppe foran deg eller at de stopper på begge flankene. Det er heller ikke uvanlig at vanlige bilister kjører i nødfeltet. Som en meget generell regel kan det sies at jo lenger sør i landet man drar, jo mindre respekt har man for trafikkregelene.Finn et perfekt hotell i Italia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy