Din guide til Europas vakreste land

Webby!s Italia-guide - tips om italiensk mat, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Tog - Italia

http://italia.webby.no/db/fileupload/tog.jpg

Toget kan være et rimelig alternativ, og tjenesten drives av det statlige Ferrovie dello Stato. Tider og billettkjøp kan gjøres på siden til Trenitalia. Har du mulighet og råd, anbefaler vi å kategorisk velge Eurocity eller Intercity. Disse to kategoriene er det raskeste alternativet, og her pleier kvaliteten på tjenesten å ha et visst nivå.

Man må oftest kjøpe en plassbestilling i tillegg (prenotazione), så ikke sats på å få sitteplass uten at billetten er fullstendig. Spør gjerne flere konduktører eller billettluker for å forsikre deg om at du har det nødvendige for å stige på toget.

De regionale og lokale togene kan tidvis ha dårlige ventilasjonssystemer, være skitne og gamle. Fordelen med dem er at de gjør flere stopp og er rimelige.

Nattlige avganger anbefales bare for de som reiser sammen med noen.

Husk at togbilletten som regel skal stemples på stasjonen, og fungerer ikke maskinen, ta straks kontakt med en konduktør.Finn et perfekt hotell i Italia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy