Din guide til Europas vakreste land

Webby!s Italia-guide - tips om italiensk mat, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Om Italia

http://italia.webby.no/db/fileupload/san-lorenzo.jpg

Det bor over 59 millioner mennesker i Italia, og byene Milano, Roma og Napoli har alle godt over 1 millioner innbyggere. Tar vi med de nærliggende områdene rundt dem, bor det bare her 13,6 millioner. Andre store byer er Torino, Genova og Palermo. Det er stor befolkningstetthet i Italia (den femte største i Europa), og det er gjerne tettest langs kysten. Fødselstallene har tradisjonelt vært blant de laveste i EU, men på grunn av økt innvandring har tallene steget noe de siste årene.

Det offisielle språket er italiensk, men der er også flere minoritetsspråk som tysk, albansk, gresk og ladino for å nevne noen. Disse språkene finnes gjerne i regioner med økt selvstyre.

Over 97 % av befolkningen er døpt i den katolske kirke, men bare rundt 40% regnes som praktiserende.

Nordmenn trenger ikke visum for å besøke Italia, selv om det formelt sett kreves en registrering innen 8 dager etter ankomst på det lokale politikontoret ved feriereiser (dette praktiseres meget sjelden). Du kan lete etter jobb eller oppholde deg som turist i Italia i 3 måneder etter ankomst, før du må ha oppholdstillatelse (permesso di soggiorno). Som Schengen-land behøver man strengt tatt ikke norsk pass i Italia, men av mange praktiske hensyn innen identifisering råder vi deg til å benytte passet som legitimasjon.Finn et perfekt hotell i Italia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:
Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy